Ekonomi

BEKSİAD’dan 80 bin depremzedeye iftar ve sahur

BURSA (İGFA) – Türkiye’yi kasıp kavuran Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana yardım çalışmalarını sürdüren ve depremzedelere konteyner temin eden BEKSİAD, 80 bine yakın kişiye iftar fast food dağıttı. Kahramanmaraş’ta bulunan aşevi ile ramazan ayında depremzedeler. Öte yandan oruç tutmayanlar için de çeşitli menüler hazırladı.

Depremin ilk gününden bu yana bölgeye 100 bin kişi için giyim malzemesi gönderen ve yardım kuruluşları aracılığıyla gıdadan ısınma ihtiyacına kadar birçok erzakın yer aldığı yardım projelerine imza atan BEKSİAD Yönetimi, ramazanın rahmetini son olarak depremzedelerle paylaştı. Deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Ömer Yıldız başkanlığındaki BEKSİAD yönetimi, Kahramanmaraş’ta kurulan BEKSİAD Aşevi’nde iftar öncesi yemek dağıtımına yardım ederken, depremden etkilenen diğer illeri de ziyaret ederek, halkın seslerini dinledi. depremzedeler.

“GÜNLÜK 2000-2500 KİŞİYİ İFTAR VE SAHÜR İSTİYORUZ”

Bu yıl deprem bölgesinde düzenledikleri BEKSİAD iftar programı hakkında açıklamalarda bulunan BEKSİAD Lideri Ömer Yıldız, “6 Şubat günü ülke olarak bizleri derinden yaralayan bir afet ve acıyla karşı karşıya kaldık. Hemen harekete geçtik ve yardımlarımızı organize ettik. Bunların yanı sıra yaraları bir nebze olsun sarmak adına geleneksel BEKSİAD iftarını bu yıl deprem bölgesinde yapmaya karar verdik. BEKSİAD üyeleri ve Vişne Caddesi’ndeki esnafımızın katılımıyla Ramazan ayı boyunca günlük 2000-2500 kişinin iftar ve sahurunu karşılayacak projemizi gerçekleştirdik. Bu proje kesintisiz olarak devam etmektedir. Öte yandan oruç tutamayan insanlarımız var ve çok çocuğumuz var. Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde aşevi açtık ve orada hizmet veriyoruz, burada çok çocuk var, onlara öğle yemeği veriyoruz ve tabii ki oruç tutamayanlar için ikramlarımız da var.”

“DEPREM BÖLGESİNİ DEĞERLENDİRDİK”

Depremin etkilerini yerinde incelediklerini söyleyen Önder Ömer Yıldız, “Depremden etkilenen bölgeleri ve insanlarımızı yerinde görmek istedik. Yönetim kurulumuz ve sektörümüzden bazı arkadaşlarımızla birlikte bir haftadır deprem bölgesindeydik. Neredeyse tüm deprem bölgesini gezdik. BEKSİAD aşevini kurarak ne kadar değerli ve önemli bir işe imza attığımızı duyduklarımız ve tanık olduklarımızdan gördük.”

“DOĞRU KİŞİYE ULAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Depremin olduğu günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden sayılı kurumlardan biri olduklarına değinen ve takviyeleri hakkında bilgi veren BEKSİAD Lideri Ömer Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuk kıyafetleri üretiyoruz. Deprem sabahı hızla harekete geçtik. Sosyal İşler Kurulumuz ile birlikte bölgeye önce çocuk kıyafetleri gönderdik. Burada yardımların dağıtılması ve doğru kişilere ulaştırılması, toplanması kadar değerlidir. Bölgeye destek vermek değerli ama vakfın doğru yerlere, doğru noktalara, doğru kurumlar aracılığıyla gönderilmesinin de değerli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda AFAD aracılığıyla bir haftalık nakit desteği kampanyası düzenledik ve ciddi bir destek gördü. O vesileyle bir kez daha anladık ve teslim ettiğimiz hiçbir giysinin ve desteğin atıl kalmadığını ve yerine ulaşmadığını gördük.”

“DEPREM MAĞDURLARINA 85 KONTEYNER DESTEK VERDİK”

Yaraları bir an önce saralım adıyla gündeme gelen konteyner kente de takviye kuvvet verdiklerini belirten Önder Ömer Yıldız, “’Kiraz Tek Yürek’ adıyla Bursa’da bir kampanya başlattık. ‘ bebe ve çocuk giyim sektörü ve derneği olarak. Bu kampanya çerçevesinde Yıldırım Belediyesi ile ortak bir konteyner projemiz oldu. 60 konteyneri Yıldırım Belediyesi’ne teslim ettik. BTSO adı altında organize edilen konteyner çalışmalarını da 25 adet ile takviye ettik. Yani toplamda 85 konteyner ekledik. Bu çalışmanın dışında bir proje daha var, Genç BEKSİAD depremzedeler adına bir program düzenleyecek. Çocuklarımız için de eğlence etkinlikleri olacak, kıyafet talep edeceğiz” dedi.

“SANAYİ VE İŞLETMELER YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Bölgedeki işletmelere sürdürülebilir yardımların ve takviyelerin yapılmasının önemine vurgu yapan Lider Yıldız, “İnsanların yaşadıkları kaplarda veya çadırlarda kendi günlük yemeklerini yapmalarını sağlayacak yardımlara ihtiyaç var. İnsanların hayata tutunması ve devam etmesi için projeler yapılmalı. Elbette ülkemizde uzmanlar var. Bence bunun için çalışıyorlar. Sektör bazı yerlerde az da olsa çalışmaya başladı. Ülkemiz topraklarının her karışı çok pahalı, bölge insanı yerinde kalmak istiyor. Göçmenler anavatanlarına dönmek istiyor. İnşallah devletin ve vatandaşın yardımlarıyla yaşam alanları yeniden yapılacak. İşletmeler ve sanayi kuruluşları bir an önce faaliyete geçirilmelidir. Eminim devletimiz bu konuda çalışmaktadır. STK olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız. Sanayinin ve işletmelerin tekrar ayağa kalkması çok önemli” dedi.

eyupsultan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu