Haber

Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten’i Anma Töreni Yapıldı

Eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, vefatının 23. yılında Gültepe Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yüzlerce belediye başkanı geçti, 23 yıl sonra kaç belediye başkanı anılıyor? Bu belediye başkanı ile halk başkanı arasındaki farktan kaynaklanıyor. halk, halk onu asla unutmaz.”

Başkan Soyer, eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten’i vefatının 23. yıl dönümü nedeniyle Gültepe Toros Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. Merhum Erten’in sevenlerinin her yıl düzenlediği törende; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Parti Meclis (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve eski milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP teşkilat temsilcileri ve belediye meclis üyeleri, İzmir 68 Kuşağı Platformu Lideri Ertuğrul Gezenoğlu, platform temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“23 yıl önce vefat eden bir insan neden anılır? 23 yıl sonra neden etrafında toplanır? Yüzlerce belediye başkanı gelip gitti, 23 yıl sonra kaç tanesi anılıyor? Aradaki farktan bu olsa gerek. Belediyenin reisi ve halkın reisi Belediyenin reisi milletin reisidir.Zaman millet onu asla unutmaz Ve milletin unutmaması en büyük umut en büyük ışıktır Fikri Sönmez Ahmet Piriştina , İhsan Alyanak halkın lideridir, bu yüzden anılmaya devam ediyorlar.Aydın Erten gibi isimler halkın lideri olarak yaşamaya devam edecek.Biz de onlardan biriyiz.Lider olmak için çabalamaya devam edeceğiz. Gültepe’nin zirvelerinde gül bahçeleri açılacak. Bunu hep birlikte yapacağız. Umudumuzu kaybetmeye hakkımız yok. Hep birlikte büyümek ve o ışığı yaymak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Konak Belediye Başkanı Abdul Batur şunları söyledi:

“Aydın Erten denilince halkla birlikte çalışan ve en önemlisi halkına sahip çıkan, devrimci ruhu belediyecilik anlayışıyla en iyi şekilde birleştiren bir sosyal belediyecilik anlayışı görüyoruz. Devrimci ve insancıl kişilik.Bu bölgenin değerli büyüğü Aydın Erten’e sahip çıkmaya devam edeceğiz.Adını asla unutturmayacağız. Gültepe onun için çok önemliydi, bizim için de önemli.”

CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, toplumsal hareketin güçlü olduğu yerde bu tür liderlerin ortaya çıkabileceğini belirterek, “Günümüzde toplumsal hareketler zayıf ve toplumsal hareketlere ihtiyaç var. Ben Terzi Fikri’nin hikayeleriyle büyümüş bir insanım. Bugün ruhu Türkiye’nin her yerinde yaşıyor.Aydın Erten O dönemin ruhuna uygun bir halkçılık örneği de sergiledi.Aydın Erten’in hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da şunları söyledi:

“Genç belediye başkanı oluyor. Çaresizliğe çare olmayı gösteriyor. Bir fani boşuna efsane olmuyor. 23 yıl sonra da anılacak sebepler var. Onun bize gösterdiği yoldan gideceğiz. Bugün. , çaresizliği ve yoksulluğu yaşıyoruz ve çareler üretmeye devam edeceğiz.”

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, şunları söyledi:

“Aydın Erten halkçı bir belediye başkanıydı. 68 kuşağının liderlerindendi. Haksızlığa ve sömürüye karşı mücadele eden bir kavgacıydı. Anıları ve savaşçı ruhuyla mezarında anıyoruz. Aydın Erten’in fikirlerini yükseltmek için burada savaşçı arkadaşlarım var.”

Erten’in ailesinden muhteşem Derya Yücel, katılan herkese teşekkür ederek, “Aydın Erten’i büyük bir devrim, değişim ve mücadele ruhu yaşamış biri olarak görüyorum. Çok büyük bir başarısı var. Aydın Erten, sevgiyi, mücadeleyi ve inancı temsil ediyor.”

İzmir 68 Nesil Platformu Lideri Ertuğrul Gezenoğlu şunları söyledi:

“Aydın Erten söylendiği gibi efsane bir belediye başkanı, doğru. Ama ondan önce de bir efsane var, efsane bir öğrenci lideri. Boykotlarda, grevlerde, fabrika işgallerinde ve birçok eylemde birlikteydik. Eylemleri o başlattı, ateşledi. hitabeti ve duruşuyla güç verdi.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

haberomerli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu